Informatie over RSS-feeds van Vertaalweb

RSS is een techniek die u de mogelijkheid biedt gemakkelijk op de hoogte te blijven van wijzigingen op Vertaalweb. Over de betekenis van de afkorting lopen de meningen uiteen; veelgehoord zijn Really Simple Syndication en Rich Site Summary.

Diverse nieuwssites bieden een RSS-feed aan, bijvoorbeeld de sites van de Volkskrant, de Telegraaf en de BBC.

Het enige dat u nodig heeft is een programma waarmee u zich op een RSS-feed kunt 'abonneren' - een handeling die niet meer vergt dan een muisklik. Sommige moderne browsers, zoals Firefox, Internet Explorer 7 en Opera, hebben ingebouwde RSS-functionaliteit. Er bestaan ook veel losse RSS-readers; zie bijvoorbeeld hier een overzicht.

Er bestaan ook online diensten die door u gewenste feeds voor u bijhouden, zoals Google Reader, Bloglines en NewsGator. Met die diensten heeft u geen apart programma nodig.

Er zijn (helaas) verschillende versies van RSS ontstaan. Vertaalweb gebruikt RSS 2.0. De meeste readers kunnen met de verschillende formaten overweg.

Op dit moment biedt Vertaalweb twee feeds aan:

Klik op een button om u op de feed te abonneren. Uw reader controleert dan regelmatig of er nieuwe items zijn. Raadpleeg eventueel de handleiding van uw RSS-reader voor instructies.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken
© 2018 Vertaalweb