Vertalers tegen vertalers

Vertaalwedstrijd

Meet je vertaalkwaliteiten met je collega's

[document-ikoon]Vertalers zijn over het algemeen solisten die voortdurend maatwerk afleveren: eenmalige vertalingen van unieke documenten die zelden of nooit door een ander herhaald zullen worden. Tenzij... je je vertaalkwaliteiten met die van een ander meet door beiden hetzelfde document te vertalen, zoals in een vertaalwedstrijd.

Harm Schoonekamp, de beheerder van www.engelsetaal.startpagina.nl is het initiatief www.vertaalwedstrijd.nl gestart, enerzijds vanuit zijn liefde voor taal, anderzijds om zijn webpagina's meer naamsbekendheid te geven.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan de wedstrijd. De opgaven bestaan voornamelijk uit teksten van klassieke auteurs in meer dan tien talen, waaronder zelfs streektalen. Onder de te vertalen auteurs bevinden zich onder andere Herman Melville, Jules Verne, Franz Kafka, Dante en Cervantes. De prijzen bestaan uit boekenbonnen en boeken.

Mocht je je sudoku's beu zijn of gewoon eens wat anders willen vertalen dan contracten en handleidingen, neem dan eens een kijkje op www.vertaalwedstrijd.nl.

Warm aanbevolen door de redactie van Vertaalweb.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken
© 2024 Vertaalweb