Opgaande trend voor vertaalsector

Vertaal-index positief voor 2007

Vertaalbranche optimistisch over 2007

[document-ikoon]

Sla de krant open en de economische indicatoren vliegen je om de oren, het consumentenvertrouwen, werkgelegenheidscijfers, inflatie, de IFO-index, de inkoopmanagersindex, etc. Hier voegen wij er graag nog één aan toe: de Vertaal-index. Ofwel: hoe optimistisch is de vertaalbranche over haar bedrijfsprestaties in het komend jaar?

De afgelopen maand heeft Vertaalweb een online enquête gehouden onder haar bezoekers, waaronder veel vertalers en vertaalbureaus. Hoewel we geen al te harde conclusies durven te verbinden aan de gegevens - we hebben niet de middelen om onze steekproef op professionele wijze te controleren - levert zij wel een interessant beeld op:

 

Een overwegend positief beeld dus. Als we nu de Vertaal-index berekenen (percentage optimisten minus het percentage pessimisten) dan komen we uit op een Vertaal-index van + 21. Dit strookt met vier korte interviews die wij hebben gehad met vertaalbureau-eigenaren, eind 2006/begin 2007, in het kader van de rubriek Het Bureau. Hun gemiddelde verwachting voor de omzetgroei in 2007 kwam uit op 10 á 15%.

Kortom: vertalers en vertaalbureaus hebben alle reden om de nabije toekomst zonnig tegemoet te zien!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2024 Vertaalweb