Behoorlijk anglofiel

Belinda Kroes vertelt haar verhaal

[document-ikoon]Van Hogeschool West-Nederland tot eigen vertaalbureau

Ik ben Belinda Kroes, 40 jaar, woonachtig in Amsterdam en al bijna 10 jaar werkzaam als vertaler Engels, naast een baan als docent Engels en een studie Engels aan de Universiteit. Je kunt dus wel zeggen dat ik behoorlijk anglofiel ben. Daarnaast vind ik het leuk om met taal te spelen en heb ik een grote belangstelling voor andere landen en culturen.
 
Als je nou je belangstelling voor culturen en talen wilt verenigen, is een vertaalopleiding dé plek waar je aan je trekken kan komen. Er zijn in Nederland 4 vertaalopleidingen, te weten: Hogeschool West-Nederland te Den Haag, LOI, Vertol in Amsterdam, ITV in Utrecht en de Vertaalacademie van de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Deze laatste is een dagopleiding, de overige zijn deeltijdopleidingen (in de avonduren of via afstandsonderwijs).
 
Nadat ik in 1998 moeder werd van het mooiste meisje van de hele wereld, Paloma, ging ik parttime werken bij een Zweeds gassenbedrijf, waar ik voor de toenmalige HRM manager alle stukken uit het Engels in het Nederlands en omgekeerd vertaalde. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot de vertaalopleiding te gaan doen bij de Hogeschool West-Nederland in Den Haag. Mijn inspanningen werden beloond en ik mag mijzelf nu Bachelor of Translation noemen, de allereerste Bachelor van de HWN!
 
De HWN leidt op voor vier talen, te weten Duits, Engels, Frans en Spaans en kenmerkt zich door een kleinschalig karakter. Iedereen kent elkaar en er zijn diverse vriendschappen en ook samenwerkingsverbanden uit voortgekomen. Op dit moment biedt ik ook via mijn eigen vertaalbureau alle vier de ‘HWN’-talen aan!
 
 

Reacties

Jos Mulder | 28-12-2016 17:28

Hoi Dame de beste wensen voor 2017 moet er nog wat met de site gebeuren.
Gr Jos

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken
© 2023 Vertaalweb