Vijfde lustrum van SVVT op 19 mei jl.

De Stichting Vrouwennetwerk Vertalers en Tolken (SVVT), opgericht in 1981, is een netwerk van circa 100 vakvrouwen op het gebied van vertalen en tolken met verschillende achtergron-den en nationaliteiten, voortgekomen uit de Stichting Vrouwennetwerk Nederland.

Na circa 20 jaar heeft de SVVT zich losgemaakt van het landelijke netwerk (dat overigens in-middels is opgehouden te bestaan), maar de doelstelling van wederzijdse ondersteuning en stimulering van vrouwen in het beroepsleven is onveranderd gebleven.

In 2006 bestaat de SVVT dus 25 jaar! Dit is op 19 mei jl. in besloten kring feestelijk gevierd. Deze lustrumviering was er een die perfect paste bij het netwerk: Gezellig, professioneel, vrolijk, ernstig, smakelijk.

In het Haagse Zeeheldentheater begonnen de festiviteiten met een internationaal taartenbuffet. De volgende programmapunten bestonden uit een boeiende en ontroerende voordracht van de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert, die van de netwerksters nog veel langer had mogen vertellen, en een zinderende sessie onder leiding van Anneke Boogaard, die van het vrouwennetwerk vertalers en tolken binnen anderhalf uur een vrouwenorkest Afrikaanse percussie maakte!

Het slotfestijn vond plaats in de Ida-zaal waar het diner vakkundig en met veel humor aan elkaar werd gepraat en gezongen door de Mums’ en waar ook de interviews te horen waren van Maurice Laparlière van de Wereldomroep met twee leden van ons netwerk.

Nog weken na het feest kwamen er reacties van enthousiaste deelneemsters binnen. Kortom, een echt SVVT-feest om niet snel te vergeten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2023 Vertaalweb