Debuutprijs Het Liegend Konijn voor Ester Naomi Perquin

Bij het eerste lustrum van Het Liegend Konijn, tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poŽzie, reikt het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel voor het eerst de tweejaarlijkse Debuutprijs ĎHet Liegend Konijní uit.

De eerste Debuutprijs Het Liegend Konijn wordt toegekend aan Ester Naomi Perquin (į1980) voor de bundel Servetten halfstok uitgegeven door uitgeverij van Oorschot in Amsterdam.

De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt, zodat er een keuze kan worden gemaakt uit een breed aanbod. Voor de eerste Debuutprijs Het Liegend Konijn kwamen drieŽndertig bundels in aanmerking. Uitgevers uit Nederland en Vlaanderen stuurden bundels in die verschenen tussen 1 mei 2005 en 1 mei 2007.

De prijs bestaat uit de vertaling van de winnende bundel in de talen van de geografische buren, het Frans, het Engels en het Duits. deBuren zal ook een bundel uitgeven met de vertaling van ťťn gedicht uit de winnende debuutbundel in de drieŽntwintig officiŽle talen van de Europese Unie. De laureaat ontvangt daarnaast een geldprijs van Ä 2500 en in Het Liegend Konijn zal een reeks nieuwe gedichten worden gepubliceerd.

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 9 oktober 2007 tijdens een literaire avond waarop het werk van de laureaat centraal staat. Tijdens de officiŽle prijsuitreiking wordt de meertalige bundel overhandigd aan JŠn Figel, EU-commissaris voor jeugd, onderwijs en cultuur.

De vertalingen kaderen in de missie en de opdracht van deBuren om de cultuur van de Lage Landen uit te dragen in Europa. Ze bieden de debutant de kans om met zijn werk Europese paden te verkennen. Met de integrale vertaling van de winnende bundel in het Frans, het Duits en het Engels wil deBuren de geografische buren de mogelijkheid bieden om nieuwe literaire ontdekkingen te doen.

De jury van de Debuutprijs Het Liegend Konijn Ė 2007 bestond uit: Jozef Deleu (voorzitter, hoofdredacteur Het Liegend Konijn), en de dichters Marjoleine de Vos, Geert Buelens, Mustafa Stitou en Menno Wigman. De prijs wordt uitgereikt op dinsdag 9 oktober 2007 in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren door JŠn Figel, EU-commissaris voor jeugd, onderwijs en cultuur.Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2024 Vertaalweb