Juvenes Translatores 2008

Vanwege het succes van de vertaalwedstrijd van vorig jaar komt er in november 2008 weer een nieuwe editie van Juvenes Translatores, een vertaalwedstrijd voor scholieren georganiseerd door de vertaaldienst van de Europese Commissie.

Juvenes Translatores 2008 is gericht op leerlingen die in 1991 geboren zijn. De wedstrijd gaat van start in november. Scholen uit heel Europa zullen worden uitgenodigd om zich tussen 1 september en 20 oktober 2008 in te schrijven via de website van Juvenes Translatores. Na 20 oktober wordt vervolgens een willekeurige selectie gemaakt om de scholen te selecteren die mogen deelnemen. Zij mogen dan voor 12 november 2008 maximaal vier leerlingen inschrijven. De teksten die tijdens de wedstrijd zullen worden vertaald, worden door vertalers van de Commissie opgesteld. De deelnemers mogen om het even welke talencombinatie kiezen uit de 23 officiële talen van de EU.

Vorig jaar namen meer dan 1.000 zeventienjarige scholieren uit de hele EU deel aan Juvenes Translatores. De 27 winnaars, één per EU-land, zijn in maart j.l. in Brussel te gast geweest voor de prijsuitreiking door Leonard Orban, EU-commissaris voor meertaligheid. Ze konden daar ook met vertalers van de Commissie kennismaken, de stad bezoeken en, uiteraard, elkaar beter leren kennen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2024 Vertaalweb