Taaldag 2009

Hoe is de taal van de Vlaming veranderd in de afgelopen decennia, en verschilt die dan met Nederland? Kun je liegen met je lichaam? Waarom vallen we voor een mooie stem? Speelt je taal een rol in de rechtbank of je carrière? Welke trucs gebruiken de toppoliticus, de journalist en de strafpleiter? Kunnen we echt het vak Nederlands beter afschaffen? Wie wint de Taalprijzen, inclusief de Wablieftprijs 2009? En welke virtuoos wordt gehuldigd wegens verdienste voor het Nederlands?

De VRT en de Nederlandse Taalunie nodigen u van harte uit op 27 oktober op de Taaldag 2009. Dit jaar staat de overtuigingskracht van taal centraal. Mediamensen, politici, schrijvers, wetenschappers en taalkenners uit Vlaanderen en Nederland peilen naar de rol van onze taal in het dagelijkse leven. Niet te missen, toch?

Taaldag 2009, dinsdag 27 oktober, Flageygebouw Brussel, van 10 tot 16 uur. Ontvangst met koffie vanaf 9.15 uur, lunch en taalmarkt tussen 12 en 14 uur. Aansluitend receptie. Klik hier voor een volledig programma.

Interesse? Meld u voor vrijdag 23 oktober aan door een email te sturen naar taaldag@taalmail.net. Vermeld uw naam en motiveer kort waarom u wilt komen. Misschien krijgt u een van de 100 beschikbare plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2024 Vertaalweb