Vertaler in Ondernemersland

Handboek voor starters (en andere ondernemende vertalers)

[document-ikoon]Ada Rosman-Kleinjan recenseert het zojuist verschenen handboek 'Vertaler in Ondernemersland' van Cora Bastiaansen.

Al enige maanden spookt het door mijn hoofd om op eigen benen te gaan staan. Ik schrijf reisboeken en reisverhalen, die ik allemaal in eigen beheer uitgeef, en af en toe een tekst voor een ander. Omdat iedereen weet dat toeval niet bestaat, krijg ik een mail om mij op het nieuwe boek van Cora Bastiaansen te attenderen: ‘Vertaler in Ondernemersland’. Nu ben ik geen vertaler maar ik wil wel graag een kleine, zelfstandige uitgeverij worden. Omdat een goede voorbereiding essentieel is, heb ik het boek aangeschaft en daar heb ik geen spijt van gekregen.
 
Vertaler in Ondernemersland is een helder en positief boek voor iedereen die graag op eigen houtje de wereld wil ontdekken maar nog een duwtje in de rug nodig heeft. Maar ook de wat ervaren reiziger zal zeker zijn of haar voordeel uit dit boek kunnen halen. Dingen die voor de hand liggen, worden duidelijk beschreven, zoals waarom inschrijven bij de Kamer van Koophandel, en wat kan de Belastingdienst voor mij doen, hoe bouw ik een netwerk op en ga ik met mijn klanten om. Maar ook tips die niet zo voor de hand liggen; hoe verdeel ik mijn tijd, ga ik niet dag en nacht door en mag ik een lastige klant de deur wijzen. Kleine tips als noteer op een gekregen visitekaartje direct waar je deze persoon hebt ontmoet, en misschien is de verjaardag van je eigen bedrijf wel een feestje waard. Maar ook wordt de beginnende ondernemer uitgelegd hoe het zit met de verzekeringen, wat moet je wel en wat moet je misschien niet doen, en is het verstandig om al aan mijn oude dag te denken.
 
Wanneer je nu dit boek koopt als kleine zelfstandige dan is de BTW waarschijnlijk af te trekken… heb ik ook uit het boek… want alle relevante rekeningen moeten 7 jaar bewaard worden. Het boek is voorzien van een uitgebreide lijst met handige websites.
 
Cora kan schrijven, maar dat had ze al bewezen met haar mooie reisboek over Birma. En als de uitgever nu ook zorgt voor een ISBN-nummer in en een barcode achter op het boek dan is deze reis voor 100% geslaagd. Elke beginnende starter, vertaler, metselaar of reisboekenschrijver, zal veel tips uit dit handige naslagwerk halen.

Reacties

Jan de Vries, BTr | 26-08-2008 10:11

Leuk en nuttig boek! Via www.lulu.com voor EUR 9,00 te downloaden. En natuurlijk aftrekbaar!

jan van der marel | 06-12-2008 11:19

Kan ik ook op een andere manier aan dit boek komen?

jan van der marel | 16-01-2009 14:06

Ik kan namelijk op dat lulu niet met Ideal betalen, als ik me niet vergis.

Ronald | 23-01-2009 08:49

@jan: misschien is het handig om bij de auteur te informeren: http://vertalerinondernemersland.jottit.com/de_schrijver

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2024 Vertaalweb