Internet Explorer: nooit af

Slimmer werken met je browser

Wat Microsoft heeft vergeten in Internet Explorer 7

[document-ikoon]

IE7Pro is een compacte en bijzonder handige add-on voor Internet Explorer 7. Na installatie verschijnt er een icoontje in de werkbalk van Internet Explorer 7. Via dit icoontje krijg je toegang tot de vele handige functies en instellingen van IE7Pro. Zo bevat de add-on een advertentieblocker en functies om je privacy te waarborgen maar ook een crash-herstel voor als je browser vastloopt. IE7Pro zorgt er dan voor dat al je browservensters weer hersteld worden tot op het punt waar je was gebleven. Twee functies waar wij enthousiast over zijn: Super Slepen en Plakken en Muisbesturing.

 

Super Slepen en Plakken werkt als volgt: in je browservenster kun je een willekeurige tekst selecteren op een webpagina en deze vervolgens iets naar rechts slepen en laten vallen. IE7Pro opent dan automatisch een nieuw Google-zoekvenster in Internet Explorer waar vervolgens op de bewuste tekst wordt gezocht. Erg handig. De muisbesturing is zo mogelijk nog handiger. Door bewegingen te maken met je muis terwijl je je rechtermuisknop ingedrukt houdt, kun je allerlei acties uitvoeren zoals door pagina’s scrollen, een pagina terug of vooruit gaan, een venster sluiten, een nieuw venster openen, etc. Het aardige is dat de muisbewegingen met een zgn. muisspoor op het scherm worden aangegeven:

 

 

 

 

In bovenstaand voorbeeld heb ik de kleur rood gebruikt bij de beweging Omlaag-Rechts die ervoor zorgt dat het browservenster sluit. Er zijn tientallen combinaties van bewegingen en acties mogelijk. Mensen met een PDA of smartphone met touchscreen zal deze manier van werken bekend voorkomen. Het is even wennen, maar werkt al snel erg prettig. IE7Pro wordt een blijvertje op mijn pc.

J
e kunt IE7Pro gratis downloaden op http://www.ie7pro.com/

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2023 Vertaalweb