Verzekeringen

Hoe en waar kun je je verzekeren?

[document-ikoon]Als zelfstandig vertaler loop je een aantal beroepsrisico's. Tegen de meeste risico's kun je je indekken.

Brand en diefstal (inboedel)

Beroepsaansprakelijkheid

Arbeidsongeschiktheid en ziekte

Pensioen

ZiektekostenVerzekeringen heb je in alle soorten en maten. Hieronder geven we beschrijvingen van een aantal verzekeringen die van belang zijn voor een zelfstandig vertaler.

 

Neem bij twijfel contact op met een verzekeringsadviseur. Hij of zij kan je meer vertellen over de verschillende aanbieders en over speciale pakketten voor zelfstandig vertalers en tolken.

 

 

Brand en diefstal (inboedel)


Je zakelijke inboedel wordt niet gedekt door je particuliere inboedelverzekering. Hiervoor zul je dus een aparte verzekering moeten afsluiten. Vergeet vooral niet dat woordenboeken en andere naslagwerken niet alleen erg duur zijn, maar ook nog moeilijk vervangbaar.

 

Overleg met een verzekeringsadviseur voor de hoogte van het te verzekeren bedrag en een vergelijking van prijzen en voorwaarden.

 

 

Beroepsaansprakelijkheid


Het risico dat je door een opdrachtgever voor de rechter wordt gesleept als gevolg van een foutieve vertaling is minimaal. Bovendien kun je zelf al veel doen om dit risico te dekken, bijvoorbeeld door:

  • goede algemene leveringsvoorwaarden te hanteren,
  • in je offerte helder aan te geven waar jouw verantwoordelijkheid ophoudt (heb je een resultaatverplichting of een inspanningsverplichting?),
  • bij het afleveren van je vertaling de opdrachtgever nogmaals te wijzen op de wenselijkheid van een controle door hem of haar.

Desalniettemin is het ontstaan van vervelende situaties niet geheel uit te sluiten. Wil je 's nachts zorgeloos slapen, dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wellicht aan te raden. Kijk op de websites van verzekeraars onder 'zakelijk', zoals:

Arbeidsongeschiktheid en ziekte

Als vertaler heb je misschien niet zo veel fysieke inspanningen te leveren, maar het werken onder tijdsdruk kan toch een zware tol van je lichaam eisen. Vandaar dat het wellicht interessant is om een verzekering af te sluiten die de gevolgen dekt van het niet kunnen werken door langdurige ziekte.

Overleg met een verzekeringsadviseur voor nadere informatie en een vergelijking van de prijzen en voorwaarden.

Kijk ook eens op de websites van enkele grote verzekeraars:

Pensioen

Wil je een oudedagsvoorziening? Overleg dan met een verzekeringsadviseur voor nadere informatie en een vergelijking van prijzen en voorwaarden.

Bekijk ter oriëntatie ook de websites van enkele grote verzekeraars, zoals:

Ziektekosten

Overleg met een verzekeringsadviseur voor nadere informatie en een vergelijking van prijzen en voorwaarden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Geef hier uw reactie!

Als u eerst inlogt, hoeft u niet telkens uw naam, e-mailadres en de captcha (spampreventietest) in te vullen.

De redactie behoudt zich het recht voor reacties te bewerken of te verwijderen.

[logo Vertaalweb]

ZOEKEN

zoeken

Gerelateerd

© 2024 Vertaalweb